Kompostownik

Rozmowy przy kawie (6)
T#399999
Facebook
Reklama

grazynarosa poziom 4
#1988661 22.11.2014 11:27:22
Pati-zrobić nowy watek czy np dopisać się w Samoróbkach ?
survivor26 poziom najwyższy i najjaśniejszy :-) Administrator 
#1988668 22.11.2014 11:33:59
Grażynko, założyłam nowy temat

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI. DARMOWA REJESTRACJA

Pat - nieustająca wiejska eksperymentatorka wesoły
Wiejski eksperyment 1
Wiejski eksperyment 2
Ryszan poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)
Ilość edycji wpisu: 1
#1988671 22.11.2014 11:38:03
Małgosiu jesiennie u Ciebie,liście wyglądają bardzo ładnie,ale zaraz jak spadną a jak zaczynają schnąć i robią sie wilgotne to już nie,nie.
Anitko cudnie wygląda ta Wasza zima,ale kłopoty z nią związane już nie.Mówią w mediach,że kłopoty z prądem macie.Jak tyle śniegu to pewnie i na minusie temperatura? O coś zaczyna się chmurzyć,chmurki wyglądają na takie trochę śniegowe.
A DZIEŃ DOBRY,bo przez ten śnieg zapomniałam się grzecznie przywitać.zawstydzony
wpis edytowany 22.11.2014 11:41:16

Ania
Moja działka
MaGorzatka poziom najwyższy i najjaśniejszy :-) Moderator
#1988676 22.11.2014 11:43:52
Pat - co za refleks!

Tak pięknie wyglądają róże, o których pisałam...

Lovely Fairy

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ ZDJĘCIA. DARMOWA REJESTRACJA

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ ZDJĘCIA. DARMOWA REJESTRACJA

Sea Foam

Chryzantemę skandynawską pokazałam w wątku chryzantemowym.
wpis edytowany 22.11.2014 11:50:14

Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)

Obrazki z Gospodarstwa
W moim gospodarstwie (Oaza)
Róże z mojej tabelki
#1988682 22.11.2014 11:48:46
jeszcze chwilę przy kompie siedzę, nadzorując prace plastyczne dzieci to reaguję z szybkością CBŚ taki dziwny Ale zaraz zmykam na zakupy, tylko na auto czekam, bo R. zabrał.... pogoda nadal wstrętna, niechże coś białego w końcu z nieba spadnie...może być rozgrzany do białości meteor, zawsze to jakaś atrakcja lol

Wiejski eksperyment 1
Wiejski eksperyment 2
jarzebinka82
#1988686 22.11.2014 11:50:12
Melduję się na kawce, skoro tylko odzyskałam dostęp do świata wirtualnego wesoły
Szefostwo uprasza się o nie spraszanie zimy w nasze strony, póki mi C.O. nie uruchomia! W przeciwnym razie, zapiszę w testamencie, aby mój lodowy pomnik postawili Ci w miejscu zasieków na mamuty i terenu tak szybko nie odzyskasz pod roślinki :p
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Kasia
Ryszan poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)
#1988694 22.11.2014 12:00:08
Małgosiu nie do wiary,że jeszcze tak Ci kwitna róże,zdziwionyu mnie to dawno przestały a i liści juz nie mają.smutny

Ania
Moja działka
Sweety poziom najwyższy i najjaśniejszy :-) Moderator
#1988700 22.11.2014 12:08:32
    jarzebinka82 pisze:

Szefostwo uprasza się o nie spraszanie zimy w nasze strony
Tzn. gdzie? Może dodasz lokalizacje mi imię w stopce lol

Ani Ogród w dolinie matrix
#1988706 22.11.2014 12:16:31
    Sweety pisze:

jarzebinka82 pisze:

Szefostwo uprasza się o nie spraszanie zimy w nasze strony
    Tzn. gdzie? Może dodasz lokalizacje mi imię w stopce lol

Tzn. 15 km od nas aniołek Zastanowię się w kwestii wywoływania zimy, bo wizja rzeźby lodowej w ogrodzie moglaby zachwycić moje dziewczyny lol

Wiejski eksperyment 1
Wiejski eksperyment 2
jarzebinka82
#1988715 22.11.2014 12:39:08
Aniu mam nadzieję, że dobrze uzupełniłam informacje pytajnik Pati nie bądź wredota bo zbrzydniesz, jak mawiała moja ś.p. babcia lol

Kasia
Reklama

#1988717 22.11.2014 12:44:24
Suuuper Kasiu bardzo szczęśliwy A U Ciebie to raczej w najbliższym czasie nie zapowiadają ani wielkich mrozów ani opadów śniegu, więc możesz spać spokojnie bardzo szczęśliwy

user1 poziom 6

#1988725 22.11.2014 13:10:32
    Ryszan pisze:

Anitko cudnie wygląda ta Wasza zima,ale kłopoty z nią związane już nie.Mówią w mediach,że kłopoty z prądem macie.Jak tyle śniegu to pewnie i na minusie temperatura? O coś zaczyna się chmurzyć,chmurki wyglądają na takie trochę śniegowe.

Temperatura właśnie na plusie, prawie 3 st. mamy, ale śniegu pewnie ze 30 cm. W związku z tym, iż jest mokry i ciężki musiał gdzieś linie zerwać, albo co, bo całą noc pstrykali, a i teraz 3 godziny nie było. A tu robota akurat, boazerię trzeba było ciąć, listwy itd. Jakieś popierdółki robili bez prądu, typu instalacja elektryczna. Oby już nie wyłączali, bo ja nie mam czasu na ich awarie.diabeł
wpis edytowany 22.11.2014 13:10:56
#1988764 22.11.2014 14:43:04
Takigo śniegu to ja nie lubię, szczególnie jak jest go tyle, ze trzeba odśnieżyć podjazd czy ścieżkę do domu. Człowiek potem jest taki zmachany, że diabeł

MaGorzatka poziom najwyższy i najjaśniejszy :-) Moderator
#1988778 22.11.2014 15:08:09
    Ryszan pisze:

Małgosiu nie do wiary,że jeszcze tak Ci kwitna róże,zdziwionyu mnie to dawno przestały a i liści juz nie mają.smutny

Aniu - u mnie te róże są bardzo nierówne, pokazuję Wam te piękne, ma się rozumieć. Mam też takie łyse, mam całe w plamistości (np. Sea Foam - nie przeszkadza jej to być obsypaną kwiatami!). Na zdjęciach w wątku chryzantemowym pokazałam moją skandynawską chryzantemę i tam obok niej widać na fotkach też piękną jeszcze różę Astrid Lindgren - ta ma liście, jak nowe, bez jednej kropki. Piękne i zdrowe liście mają też wszystkie trzy Nostalgie.

Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)

Obrazki z Gospodarstwa
W moim gospodarstwie (Oaza)
Róże z mojej tabelki
iwonaPM poziom najwyższy i najjaśniejszy :-) Administrator 
#1988780 22.11.2014 15:10:24
Witam sobotnio bardzo szczęśliwy
U nas tak jak zapowiadali , czyli słonecznie i ciepło -nadal jest 16 stopni aniołek a jutro ma być powtórka cool to cebule dosadzę z pomocą teścia .
Młody śpi dziś u kolegi , po wielkich oporach . Dopiero smutek w oczach kolegi przy próbie odmowy skruszyl serce młodego oczko
A meczyk naturalne przegrany wykrzyknik Chyba trzeba zmienić trenera lol

Iwkowy ogródeczek
Iwkowy ogródeczek II

„Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.” Isaac Newton
lora poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)
#1988789 22.11.2014 15:41:20
zdziwionyMałgosiu jeszcze takie śliczne masz w ogródku róże...nie co na wschodzie szaro i ponuro a kolor starego miodu przeważa a zapomniałam o zielonych choinkach ale to nie to samo.
o godz 15tej już musiałam zapalić światło... byłam zła ale jak pomyślałam że to już tylko 4tyg dzieli nas od Świąt to radość wróciła a i zarazem obawa czy wszystko uda się he, he oj człowiek zawsze ma jakieś dylematy.
Wykorzystując kuzynkę pozmieniałam zasłony ja to mam zawsze problem, wysokość pomieszczenia prawie 3m i drabinka musi być a ja na niej nie koniecznie aniołek a męska część rodzinki nie znosi tego robić.
Chyba trzeba kawę zrobić z prądem kto chętny.pan zielony

Świat moich marzeń

Świat moich marzeń 2
lora poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)
#1988793 22.11.2014 15:48:30
Super ,cudowne pierniczki pasują do kawy ...dziękuję, mniam aniołek
a jakie zdolne wnukianiołek

Świat moich marzeń

Świat moich marzeń 2
#1988807 22.11.2014 16:14:20
Wow, Januszu, jakie boskie ciastka! Pokażę moim dziewczynom za tydzień jak będą pierniczki robić, niech się wzorują aniołek

Misiu ja poproszę kawę z prądem i wszystkim czym się da, chciałam się chwilę zdrzemnąć, ale dziewczęta mi się nad głową pożarły i ze spania nici...w związku tym robię kawę i siadamy do paskudzenia kartektaki dziwny

Małgosiu niezłe listopadowe róże! U nie już nawet ND się poddała i nie kwitnie...

Wiejski eksperyment 1
Wiejski eksperyment 2
grazka2211 poziom 5
#1988921 22.11.2014 18:56:35
Dobry wieczór .
Janusz ciasteczkiem sie piczestuje .
Szybko u siebie chowalam pelargonie z ogrodka -ma sie na przymrozek .
Misiu kawkę też porywam .
W kominku sie pali , cynamonem od świeczki pachnie , pierwsze ozdoby na choinke są .Trochę wczesnie ale swieta moge już mieć bo za te kilka tygodni to nawet dom bedzie wyglądał dużo gorzej .

Przepraszam za brak polskich znaków .Korzystam z różnych sprzętów.
Pozdrawiam Grażyna.
regina poziom 4
#1988968 22.11.2014 20:44:43
Piękne ciasteczka tym bardziej ze wykonane są przez wnuki.Mam nadzieje ze przymrozek będzie malutki bo na balkonie ustawilam tort , sernik i łabędzi puch.
Reklama

Rozmowy przy kawie (6)
T#399999
Facebook
Ten temat jest zamknięty - nie można dodawać nowych wpisów.
Aby pisać na forum musisz się zalogować !!!
rss · kontakt · załóż własne forum · TestHub.pl · korzystasz z forum? wesprzyj projekt!