Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Między S a K .
Posty: 2874 #2394569 Od: 2015-12-7
| Jadłam wczoraj i smakowało mi.
4-5 kalarep obgotowujemy w osolonej wodzie przez kwadrans. Scinamy na 2/3 wysokości i równamy dół. Wybieramy wnętrze robiąc miejsce na nadzienie.
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem na 10 minut.
Na patelni podsmażamy cukinię, paprykę, pomidory i cebulę. Dodajemy przyprawy wg. uznania.
Mieszamy kaszę z warzywami i faszerujemy kalarepy. Na wierzch farszu dajemy odrobinę masła.
Zapiekamy w temp. 180 stopni przez 30 minut. Teraz kalarepa jest twardsza , więc można wydłużyć o 10 minut.
Jest też wersja z mięsem mielonym i warzywami. _________________ Zapraszam odważnych mariaewa. |