 
  Grupa: Użytkownik
  Lokalizacja:: Między S a K .
  Posty: 2874 #2394569 Od: 2015-12-7
  | Jadłam wczoraj i smakowało mi.
  4-5 kalarep obgotowujemy w osolonej  wodzie przez kwadrans. Scinamy na 2/3 wysokości i równamy dół. Wybieramy wnętrze robiąc miejsce na nadzienie.
  Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem na 10 minut.
  Na patelni podsmażamy cukinię, paprykę, pomidory i cebulę. Dodajemy przyprawy wg. uznania.
  Mieszamy kaszę z warzywami i faszerujemy kalarepy. Na wierzch farszu dajemy odrobinę masła.
  Zapiekamy w temp. 180 stopni przez 30 minut. Teraz kalarepa jest twardsza , więc można wydłużyć o 10 minut.
  Jest też wersja z mięsem mielonym i warzywami.  _________________ Zapraszam odważnych mariaewa. |