Reklama
#1974416 07.11.2014 08:53:16
Małgoś a co Ci szkodzi napisać?
Ja wychodzę z założenia, że przecież przez maila nikt mi w p... nie da
Pati dzięki
Sam wzór spoko ale te rzędy skrócone to mi dosłownie spać nie dawały. Odpaliłam kompa i nauczyłam się z filmiku w j. angielskim ... czyli jak dla mnie film był tylko obrazkowy.
Tobie pójdzie szybciej bo będziesz rozumiała co do Ciebie kobieta mówi
Ja wychodzę z założenia, że przecież przez maila nikt mi w p... nie da
Pati dzięki
Sam wzór spoko ale te rzędy skrócone to mi dosłownie spać nie dawały. Odpaliłam kompa i nauczyłam się z filmiku w j. angielskim ... czyli jak dla mnie film był tylko obrazkowy.
Tobie pójdzie szybciej bo będziesz rozumiała co do Ciebie kobieta mówi
#1974445 07.11.2014 09:28:35
Dziewczynki, napisałam wczoraj wieczorem maila do Jagienki. Dziś wyjeżdżam po wiedzę (bez laptopa!? czyżby!?), ale jak wrócę w poniedziałek, a nie będzie odpowiedzi, to poproszę Cię, Patysiu o pomoc (a ja zrobiłabym Ci przelew równowartości w złotówkach, agree?) 
wpis edytowany 07.11.2014 09:31:15
Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)
Obrazki z Gospodarstwa
W moim gospodarstwie (Oaza)
Róże z mojej tabelki
Obrazki z Gospodarstwa
Róże z mojej tabelki
#1974462 07.11.2014 09:53:06
Beatko ale fajne kapciuchy
sama zrobiłaś? no i ten stworek też orginalny, a o czapie nie wspomnę.
Dziewczynki, to co pokazujecie to dla mnie czarna magia, jak można się w tym nie pogubić
Dziewczynki, to co pokazujecie to dla mnie czarna magia, jak można się w tym nie pogubić
Rękodzieła Bogusi
#1974691 07.11.2014 16:30:57
Do mnie dzisiaj dotarła wełna z Włóczkowa, czerwony Nepal Dropsa dla córci na czapkę i komin. Zamówiła sobie na Mikołaja, ale chce prosty wzór, robiony zwykłym ściągaczem.To chyba nie polegnę
.
I 2 motki bo doczytałam u Pat, że na chustę trzeba ok. 350 m Drops Delight 05. I tak ja mówiłaś Patrycja może być różnie z kolorem. Jak wyjęłam z koperty to myślałam, że się pomylili. Z wierzchu motek cały beżowy, pozostałych kolorów prawie nie widać, ale jak zajrzałam do środka to są.
Wzór chusty to raczej nie będzie ten , który mi się podoba, a ten który będę w stanie opanować.
I 2 motki bo doczytałam u Pat, że na chustę trzeba ok. 350 m Drops Delight 05. I tak ja mówiłaś Patrycja może być różnie z kolorem. Jak wyjęłam z koperty to myślałam, że się pomylili. Z wierzchu motek cały beżowy, pozostałych kolorów prawie nie widać, ale jak zajrzałam do środka to są.
Wzór chusty to raczej nie będzie ten , który mi się podoba, a ten który będę w stanie opanować.
Pozdrawiam Asia
#1974696 07.11.2014 16:38:29
Zapomniałam napisać Ilonko wielki szacun, taki szal jak zrobiłaś to ja w drugim życiu może wydziergam.
Ja już 2 dzień ćwiczę na jakieś starej włóczce jak rozpocząć chustę oglądając na YT. I coraz dziwniejsze rzeczy mi wychodzą
. Może to wina wełny, bo jakaś pruta i bucle do tego.
Albo druty z wyjątkiem prawo, lewo to nie moja bajka.
Ja już 2 dzień ćwiczę na jakieś starej włóczce jak rozpocząć chustę oglądając na YT. I coraz dziwniejsze rzeczy mi wychodzą
Albo druty z wyjątkiem prawo, lewo to nie moja bajka.
Pozdrawiam Asia
#1974994 08.11.2014 10:26:25
Całej chusty na razie nie pokażę, dopiero jak zobaczy ją Zuzia, zatem teraz tylko zajawka:
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI. DARMOWA REJESTRACJA
ogromniasta wyszła, z ledwością mi się na styropianie 1 x 1,5 metra zmieściła przy rozpinaniu
ogromniasta wyszła, z ledwością mi się na styropianie 1 x 1,5 metra zmieściła przy rozpinaniu
#1975042 08.11.2014 12:08:40
Pati podziwiam Cię ...praca,dom,dzieci i 5 czy 6 robótek
Ja nawet nie wiem jak się do takiego cuda zabrać 
Piękne te chusty
Piękne te chusty
#1975045 08.11.2014 12:18:00
Asiu to chyba najprostszy wzór więc nie polegniesz.
A nauka na wspomnianej włóczce to nie bardzo bo nie widzisz dokładnie tego co robisz. Z boucle robię tylko prawo, lewo, ewentualnie narzuty.
W razie czego możemy się przecież gdzieś umówić
lub napisz maila
Przecież nie mieszkamy aż tak daleko
Pati no .... widzę kolorek i kawałek wzoru
Teraz czekam na zdjęcie omotanej Zuzki
A nauka na wspomnianej włóczce to nie bardzo bo nie widzisz dokładnie tego co robisz. Z boucle robię tylko prawo, lewo, ewentualnie narzuty.
W razie czego możemy się przecież gdzieś umówić
Przecież nie mieszkamy aż tak daleko
Pati no .... widzę kolorek i kawałek wzoru
Teraz czekam na zdjęcie omotanej Zuzki
#1975144 08.11.2014 16:09:23
MaGorzatka pisze:
Ja wiedziałam, że tak będzie, aha, aha! Próbka zrobiona, wyszła równo, wzorek ładny, ale... to nie ten, o który mi chodzi!
Ten mój Ocean Waves to
czyli
. Całkiem inny. I co teraz? Znowu mam duszę diabłu proponować?
Ja wiedziałam, że tak będzie, aha, aha! Próbka zrobiona, wyszła równo, wzorek ładny, ale... to nie ten, o który mi chodzi!
Ten mój Ocean Waves to
czyli
. Całkiem inny. I co teraz? Znowu mam duszę diabłu proponować?
Małgosiu na forum Oaza znalazłam fotke takiego szala , robiła go Viola , moze Ona ma taki schemat i sie podzieli
Reklama
#1975589 09.11.2014 10:42:12
Tak sobie w niedzielny poranek zrobiłam inwentaryzację bieżących robótek i sama się zdziwiłam, że tyle tego mam
Wszystko plus jeszcze niezaczety szal dla mamy (drutów mi zabrakło...
) zamierzam skończyć do świąt
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ ZDJĘCIA. DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ ZDJĘCIA. DARMOWA REJESTRACJA
#1975608 09.11.2014 11:02:17
Pat no nie powiem masz tego trochę,
ale wszystkie prace zaawansowane,dasz rade-na każdą robótke tydzień i zdążysz.A to co robisz na szydełku to co to będzie?
Ania
Moja działka
Moja działka
#1975612 09.11.2014 11:03:47
Aniu, no tak właśnie po tydzień na każdą liczę, choć to na szydełku jak przysiądę, to krócej - to jest chusta dla mojej siostry...dla tej, co sweter z kola miał byc, ale mam poważne podejrzenia, że za mały będzie...jeśli się mylę (dam jej przymierzyć w swięta), to go dostanie bez okazji, jeśli nie, to ja bedę mieć nowy sweter 
#1975632 09.11.2014 12:05:02
Oooo mateńko maja Pati jak Ty dajesz radę z tymi robótkami tzn jak się nie pomylisz w obliczeniach, bo każda ma inny wzór przecie
no chylę czoła, bo ja jak robię jedną, to tylko i wyłącznie jedną rzecz, nie mam takie podzielnej uwagi
pogubiła bym się
Rękodzieła Bogusi
#1975680 09.11.2014 13:34:10
Pat tak myślałam,że to chusta.Na szydełku robi sie zdecydowanie szybciej.Ja też nieraz robiłam kilka rzeczy jednocześnie a jak termin mnie przypilił ,to kończyłam po kolei,zaczynając od tych najmniej zaawansowanych.A nowy sweterek Ci się przyda ,jakby co.
Ania
Moja działka
Moja działka
#1975889 09.11.2014 20:08:33
Pat rzeczywiście front robót masz zapewniony przynajmniej do końca roku. A dla siebie też coś robisz czy tylko dla innych? Nie umiem rozpoznać przeznaczenia robótki w tym płomiennym kolorze na drugiej fotce. Co to będzie?
pozdrawiam, Janina
#1976178 10.11.2014 09:10:46
Wróciłam, żyję, mózg mi się zwichnął z lekka od wysiłku umysłowego!
Pat - Ty Siłaczko! Imponujące
Marysiu - zwróciłam się z prośbą do Violi i zamieściła wzór w swoim wątku; zaraz zrobię próbkę, a potem dopiero będę się cieszyć naprawdę
dziękuję Ci!
Pat - Ty Siłaczko! Imponujące
Marysiu - zwróciłam się z prośbą do Violi i zamieściła wzór w swoim wątku; zaraz zrobię próbkę, a potem dopiero będę się cieszyć naprawdę
wpis edytowany 10.11.2014 10:23:24
Obrazki z Gospodarstwa
Róże z mojej tabelki
Obrazki z Gospodarstwa
Róże z mojej tabelki
#1976182 10.11.2014 09:25:23
Witajcie dziewczyny. 

Pati Co do mojej chusty to już opanowałam i zaraz jadę po włóczkę i wieczorem zaczynam.
Koniki dla dziewczynek są bombowe.
Pięknie się zapowiada chusta dla Zuzi. Czekam jak ją tu zaprezentuje. A twoje zaczęte prace powalają. Miałam pytać o ten sweter z koła, ale już napisałaś.
Beatko stworek świetny. Musiałaś się strasznie napracować. No i buciki też mi się podobają.
Ilona powaliłaś mnie tą chustą. Cudnie ci wyszła. Ja skończyłam czapkę. Ale tą pierwszą sprółam, bo mi się nie podobała i zrobiłam z białej grubszej włóczki.
Małgosiu fajnie, że już znalazłaś ten swój wymarzony wzór. Teraz będziemy czekać na gotową robótkę.
Asiu jak ci idzie robótka?
Pati Co do mojej chusty to już opanowałam i zaraz jadę po włóczkę i wieczorem zaczynam.
Koniki dla dziewczynek są bombowe.
Pięknie się zapowiada chusta dla Zuzi. Czekam jak ją tu zaprezentuje. A twoje zaczęte prace powalają. Miałam pytać o ten sweter z koła, ale już napisałaś.
Beatko stworek świetny. Musiałaś się strasznie napracować. No i buciki też mi się podobają.
Ilona powaliłaś mnie tą chustą. Cudnie ci wyszła. Ja skończyłam czapkę. Ale tą pierwszą sprółam, bo mi się nie podobała i zrobiłam z białej grubszej włóczki.
Małgosiu fajnie, że już znalazłaś ten swój wymarzony wzór. Teraz będziemy czekać na gotową robótkę.
Asiu jak ci idzie robótka?
#1976187 10.11.2014 09:35:29
Małgosiu to pokaż koniecznie jak Ci wychodzi!
Janko to czerwone to też chusta - dlatego nie lubię chust w trakcie pracy pokazywać, bo zupełnie nie wygladają na to, czym stają się na końcu
Janko to czerwone to też chusta - dlatego nie lubię chust w trakcie pracy pokazywać, bo zupełnie nie wygladają na to, czym stają się na końcu
#1976393 10.11.2014 17:38:07
Patysiu, Asiu - robię i pokażę, ale jeszcze muszę dorobić jeden moduł; schrzaniłam przejście między pierwszym a drugim modułem, jednak zauważyłam to dużo później i już nie wróciłam do tego miejsca i nie skorygowałam.
Mimo, że robię z grubej włóczki "sweterkowej", to już widać, że to TEN wzorek!
Pat - wiesz, mnie się marzy, że Ty mi powiesz "babo, na ten pierwszy szal bierz tę włóczkę" i dołączysz do tego link do odpowiedniego produktu w sklepie internetowym
Mimo, że robię z grubej włóczki "sweterkowej", to już widać, że to TEN wzorek!
Pat - wiesz, mnie się marzy, że Ty mi powiesz "babo, na ten pierwszy szal bierz tę włóczkę" i dołączysz do tego link do odpowiedniego produktu w sklepie internetowym
wpis edytowany 10.11.2014 18:12:36
Obrazki z Gospodarstwa
Róże z mojej tabelki
Obrazki z Gospodarstwa
Róże z mojej tabelki
Reklama
Ten temat jest zamknięty - nie można dodawać nowych wpisów.