| |
Ryszan | 28.11.2014 21:43:43 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Łódź
Posty: 3462 #1992832 Od: 2014-7-19
| Misiu brawo,wygląda ładnie i napewno jest smaczna.BRAWO _________________ Ania Moja działka |
| |
Electra | 23.12.2024 12:41:02 |
|
|
| |
aniamania | 29.11.2014 10:07:40 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Mazowsze
Posty: 642 #1993023 Od: 2014-7-12
| Widzisz Misiu jaka piękna wędlina Ci wyszła. Gratulacje!!! _________________ Pozdrawiam, Ania |
| |
Barabella | 29.11.2014 10:44:35 |
Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Łódź
Posty: 7417 #1993047 Od: 2014-7-11
| Misiu daj link do tego urządzenia, to też takie nabędę, bo kociokwiku dostałam, jak oglądałam i wybrać nie mogę...... _________________ Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1 |
| |
Barabella | 02.12.2014 18:42:27 |
Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Łódź
Posty: 7417 #1995108 Od: 2014-7-11
| Kupiłam, taki z separatorem, żeby dwa rodzaje wędlin robić Jutro przyślą, a dziś już mięsko szykuję _________________ Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1 |
| |
regina | 06.12.2014 14:47:38 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Radom
Posty: 303 #1997418 Od: 2014-8-4
| Wczoraj robilam peklowane golonki wieprzowe, gotowane w sloikach.
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
|
| |
Ryszan | 06.12.2014 16:51:42 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Łódź
Posty: 3462 #1997482 Od: 2014-7-19
| Golonka wygląda apetycznie,jak taką golonkę zrobić,można prosić o przepis. _________________ Ania Moja działka |
| |
regina | 07.12.2014 17:12:53 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Radom
Posty: 303 #1997992 Od: 2014-8-4
| Z golonki wyciagam kość i pekluje na mokro według przepisu umieszczonego na opakowaniu pektosoli, trzymam 10 dni w lodówce. Do wywaru dodaje czosnek, ziele pieprz w ziarenkach, kolendre i to wszystko ucieram w mozdzierzu. Wyciągam i mocze w zimnej wodzie przez 2 godziny i obsuszam na sitku godzinę.Biore cebule i nacinam ja w kratkę i smaruje nią całą golonke. Upycham w sloiki dodaję łyżkę żelatyny, delikatu do mięsa, majeranku, odrobine cukru, pokrojony cieniusienko mały ząbek czosnku i pasteryzuje około 2 godzin.Kiedy sloik jest zimny wstawiam do lodowki i na drugi dzień mozna juz jeść golonke z pieknie pachnąca galaretką. Smacznego. |
| |
Ryszan | 07.12.2014 17:40:33 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Łódź
Posty: 3462 #1998009 Od: 2014-7-19
Ilość edycji wpisu: 1 | Regina dziękuję bardzo, to trochę pracochłonne,ale chyba warte tego,bo wyglada pysznie. _________________ Ania Moja działka |
| |
regina | 07.12.2014 19:34:40 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Radom
Posty: 303 #1998109 Od: 2014-8-4
| Tylko wydaje się pracochłonne ale jak zaczyna się robić to bardzo szybko idzie. |
| |
user1 | 10.01.2015 20:52:54 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1394 #2020282 Od: 2014-7-11
Ilość edycji wpisu: 1 | No, kochani, zakupiłam wreszcie szynkowar firmy Biowin, na wkład 3 kg. Ale się cieszę. Teraz tylko czekać na dostarczenie przez kuriera. Jakby ktoś miał sprawdzone przepisy na ten wkład byłabym wdzięczna. Mam nadzieję, że sobie poradzę... |
| |
aniamania | 11.01.2015 20:42:26 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Mazowsze
Posty: 642 #2021243 Od: 2014-7-12
| Anito, na 1 stronie zamieściłam przepis, wystarczy zwiększyć ilość składników. Ostatnio robiłam z 50 dag mielonego z szynki i 30 dag piersi z kurczaka. Filet pokroiłam w kostkę 1-1,5 cm i wymieszałam z mięsem. Wędlina była soczysta i smaczna. Powodzenia. _________________ Pozdrawiam, Ania |
| |
Electra | 23.12.2024 12:41:02 |
|
|
| |
user1 | 11.01.2015 21:48:31 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1394 #2021321 Od: 2014-7-11
| Dziękuję Aniu. Boję się na pierwszy raz sama bawić w zwiększanie. Chyba wolę mieć wszystko na tacy podane i trzymać się tego sztywno. Później wypróbuję na pewno, jak poczuję się pewniej. No, ale może wraz ze sprzętem będzie choć kilka przepisów, więc dam sobie radę. A i w necie też coś znalazłam, ale dziekuję jeszcze raz. |
| |
maria | 11.01.2015 21:55:18 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: śląsk
Posty: 2001 #2021328 Od: 2014-7-13
| Anitko zerknij sobie tutaj
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
z tego forum dużo się nauczyłam , np. jak peklować i wędzić wedzonki _________________ Moja wymarzona działka |
| |
Barabella | 19.01.2015 19:15:53 |
Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Łódź
Posty: 7417 #2026768 Od: 2014-7-11
| Szyneczka drobiowa znalazła uznanie w naszym domku Szkoda tylko, że robi się ja trzy dni.... Wieprzowa w całości też była dobra.
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
_________________ Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1 |
| |
DEDE | 19.01.2015 20:17:03 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: R.Śl- B
Posty: 1415 #2026821 Od: 2014-7-14
| Oj ale kusicie tymi fotkami a mogę zapytać jak ta szynka smakuje? możecie do jakieś wędliny ją porównać o ile się da? cos podobnego jak wyroby z puszki ham ?
Basia z jakiego mięsa ta twoja szynka? tzn drobiowa ale co tam dałaś ? _________________ Daria WIEŚ POD BOREM.. |
| |
Barabella | 19.01.2015 22:22:59 |
Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Łódź
Posty: 7417 #2026926 Od: 2014-7-11
| Dario trudno porównać smak.... Pachnie obłędnie, jak dobra konserwa turystyczna, lecz smakuje dużo lepiej, bo to chude mięso jest. Ja kupuję ćwiartki z kuraka. W przyszłym tygodniu zrobię z indyka. W mój szynkowar wchodzi 1,6kg mięsa. _________________ Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1 |
| |
MaGorzatka | 20.01.2015 10:21:05 |
Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Pomorze
Posty: 3845 #2027132 Od: 2014-7-13
| Jakie pyszniunie zdjęcia. Uwielbiam takie mięsko. Może też się zdecyduję na taki szynkowar? Basiu - zadowolona jesteś ze swojego? _________________ Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)
Obrazki z Gospodarstwa W moim gospodarstwie (Oaza) Róże z mojej tabelki |
| |
Barabella | 20.01.2015 10:37:27 |
Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Łódź
Posty: 7417 #2027140 Od: 2014-7-11
| Bardzo, teraz żałuję, że takiego na 3 kg nie kupiłam. Raz na tydzień robię szyneczkę. _________________ Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.3 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.2 Wymarzony Baśniowy Zakątek cz.1 |
| |
maria | 20.01.2015 10:37:37 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: śląsk
Posty: 2001 #2027141 Od: 2014-7-13
| O matulu , jakie pyszne zdjęcie tzn szyneczka Mam gdzieś schowany mały czeski szynkowar , może by się do niego przeprosić? Basiu mogłabyś na szyneczkę drobiowa podać przepis? _________________ Moja wymarzona działka |
| |
MaGorzatka | 20.01.2015 12:17:17 |
Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Pomorze
Posty: 3845 #2027197 Od: 2014-7-13
| Dziewczyny, a gdzie jakieś linki do tych szynkowarów? Przejrzałam wątek i tu nie znalazłam, a chodziłoby mi o taki już sprawdzony i polecany przez Was typ. _________________ Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)
Obrazki z Gospodarstwa W moim gospodarstwie (Oaza) Róże z mojej tabelki |
| |
Electra | 23.12.2024 12:41:02 |
|
|