Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: śląsk
Posty: 2001 #1959561 Od: 2014-7-13
Ilość edycji wpisu: 1 |
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
przepis znaleziony na Cin cinie
Cukinie pokroić w podłużne plastry nie grubsze niż ½ cm ( ja lubię nawet cieńsze), posolić i odstawić na ½ godz. Po tym czasie plastry cukinii wysuszyć papierowym ręcznikiem i usmażyć na patelni grilowej z obu stron ( ja ostatnio opiekałam na patelni z powłoką ceramiczną)- trwa to kilka min. Jak wystygną zalać cukinię marynatą , dobrze wymieszać , aby wszystkie plastry pokryły się płynem i odstawicć na kilka godz. ( najlepiej na noc ) po tym czasie jest gotowa do wszamania .
Marynata Proporcje na ok. 2 średnio-małe cukinie Ok. ½ szkl. dobrej oliwy ( jak nie mam daję olej Kujawski) Sok z jednej cytryny Duży ząbek zgniecionego czosnku Sól i pieprz do smaku Łyzka musztardy ,może być sarepska ,( ładnie wyglada Francuska ze względu na całe ziarenka gorczycy) Proporcje marynaty można dowolnie według własnego smaku zmieniać ( ja daje wiecej czosnku i musztardy , wychodzi wówczas bardziej „czadowa”)
_________________ Moja wymarzona działka |