| Strona: 1 / 1 strony: [1] |
Buraczki z duszoną cebulką | |
| | Bogusia | 21.08.2014 18:58:12 |
Grupa: Użytkownik
Posty: 1970 #1922276 Od: 2014-7-12
Ilość edycji Admina: 1 | 3 kg ugotowanych i startych buraczków 3-4 cebule uduszone na oleju, nie smażone tylko poddusić
Wszystko do miski i dodać sól, pieprz, cukier, ocet, wymieszać i do słoiczków, wekować 15 min ja przyprawiam wszystko na oko i nie potrafię podać czego i ile, jak spróbujecie i to będzie właśnie ten smak...smacznego
_________________ Rękodzieła Bogusi
| | | Electra | 07.01.2025 06:45:36 |
|
| | | EwkaEs | 04.09.2014 12:32:28 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: południe kraju
Posty: 148 #1932904 Od: 2014-7-14
| Smakowicie,tradycyjnie,spróbujemy! | | | iwonaPM | 18.09.2014 17:15:42 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja:: bxl/lbn
Posty: 3891 #1944849 Od: 2014-7-11
Ilość edycji wpisu: 1 | Jeśli Bogusiu pozwolisz , to wstawię małą wariacje na temat buraczków dziś właśnie robiłam z tego przepisu ,zresztą nie pierwszy raz . Może ktoś będzie chciał skorzystać
6 kg buraków 1 kg papryki zielonej ,ale ja dałam 3 kolory bo taką miałam 7 cebul Na zalewę - pół l wody , 300 ml octu , szklanka cukru i 2 łyżki soli
Buraki gotujemy , obieramy i ocieramy na grubych oczkach tarki , cebulę i paprykę kroimy w drobna kosteczkę i dusimy w zalewie ok 10 min . Dodajemy buraki ,mieszamy i doprowadzamy wszystko do wrzenia . Wkładamy do słoików .Ja nie pasteryzuję i nigdy się nie zepsuły _________________ Iwkowy ogródeczek Iwkowy ogródeczek II
„Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów.” Isaac Newton |
| Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|