| |
EwaM | 02.09.2014 17:52:43 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: między DBA a DZA
Posty: 2778 #1931431 Od: 2014-7-11
| Pati, ta sama, przepis akurat dla kuchennych pracusiów  _________________ wątek i tutaj smutna piosenka |
| |
Electra | 18.04.2025 09:25:57 |

 |
|
| |
maria | 03.09.2014 19:44:12 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: śląsk
Posty: 2001 #1932354 Od: 2014-7-13
| czy ta cukinia jest bardzo octowa w smaku ? czy raczej łagodna? przepis brzmi ciekawie , ale nie przepadam za mocno octowymi przetworami , wiec wole sie zapytać _________________ Moja wymarzona działka |
| |
EwaM | 03.09.2014 20:14:05 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: między DBA a DZA
Posty: 2778 #1932395 Od: 2014-7-11
| Łagodna, można wyżerać prosto ze słoika, na chlebie też dobra. _________________ wątek i tutaj smutna piosenka |
| |
survivor26 | 03.09.2014 20:16:46 |


Grupa: Administrator 
Lokalizacja:: między DLW a DBL :)
Posty: 9453 #1932399 Od: 2014-7-11
| Potwierdzam łagodna, 2-latka młóciła bez śladu skrzywienia buzi To może nie jest argument ostateczny, bo Sarulek lubi sobie także machnąć ogóreczka z chili, ale akurat cukinia jest zdecydowanie od takich ogóreczków słabsza  _________________ Pat - nieustająca wiejska eksperymentatorka :) Wiejski eksperyment 1 Wiejski eksperyment 2 |
| |
Rabarbara | 03.08.2016 15:16:35 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Szkieletczyzna...
Posty: 654 #2315742 Od: 2014-7-12
| Zajrzałam i widzę fajne przepisy. CUKINIĘ, KABACZKA, PATISONA mam zatrzęsienie..... całą wieś mogła bym obdzielić a może i gminę  Posadziłam to wszystko na górze gliny, piasku i nie miałam pojęcia, że tak się to wszystko rozrośnieeee. Czasu brak a szkoda by się zmarnowało. Dziś na obiad zrobiłam leczo ze wszystkiego co dyniowate.
_________________ "Wyhoduj w sercu zielone drzewa, z pewnością ptak na nich zaśpiewa". RA-BARBAROWE KOLEJNE MIEJSCA NA ZIEMI Bo za nami kawał drogi...a przed nami???
|
| |
grazka2211 | 03.08.2016 22:46:28 |


Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: grazka2211
Posty: 524 #2315869 Od: 2014-7-12
| U mnie cukinia czesto laduje w lasanii.Zainspirowal mnie ten przepis
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/makaron_muszle/makaron_muszle_z_grillowanymi_warzywami/przepis.html
Z muszlami za duzo pracy
_________________ Przepraszam za brak polskich znaków .Korzystam z różnych sprzętów. Pozdrawiam Grażyna.
|
| |
paputowy_dom | 03.08.2016 23:00:06 |


Grupa: Użytkownik
Posty: 1646 #2315880 Od: 2014-8-6
Ilość edycji wpisu: 1 | Wstawiam przepis Romaszki z Fo. Przetestowany, świetny na kanapki. Ikra kabaczkowaja
3 kg. Cukinii 0,5 kg. Cebuli 10 ząbków czosnku 1 łyżka soli 250 gr. przecieru pomidorowego 100 gr. cukru 100 gr. oleju 2 łyżki octu 250 gr. majonezu 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Cukinie i cebule zetrzeć na grubych oczkach, dodać koncentrat, majonez, olej, wymieszać. Gotować na małym ogniu godzinę, często mieszać żeby się nie przypaliło, szczególnie na początku. Dodać sól, cukier, pieprz, czosnek. Gotować jeszcze godzinę. Za 5 minut do końca dodać ocet. Lekko/krótko zblenderować. Nakładamy do słoików, pasteryzujemy.
_________________ wszystko co kocham pozdrawiam justyna |
| |
Urazka | 03.08.2016 23:38:06 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Wieś 20 km od Wrocławia
Posty: 2952 #2315897 Od: 2014-8-9
| Justynko Paputku podałaś w przepisie "250 gr. koncentratu pomidorowego". Podejrzewam, że powinien być przecier pomidorowy a nie koncentrat. Koncentratu byłoby ładnych kilkanaście puszeczek. _________________ pozdrawiam, Janina |
| |
paputowy_dom | 03.08.2016 23:49:19 |


Grupa: Użytkownik
Posty: 1646 #2315904 Od: 2014-8-6
| Janinko nie przyuważyłam.., dałam 250 przecieru pomidorowego. _________________ wszystko co kocham pozdrawiam justyna |
| |
Urazka | 04.08.2016 00:51:20 |

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Wieś 20 km od Wrocławia
Posty: 2952 #2315913 Od: 2014-8-9
| Justynko byłoby świetnie, gdybyś mogła poprawić w przepisie. Za rok czy dwa ktoś spojrzy w przepis a nie doczyta naszej rozmowy i będzie następne pytanie albo co gorsze koncentrat w takiej ilości zepsuje komuś ikrę. _________________ pozdrawiam, Janina |
| |
Electra | 18.04.2025 09:25:57 |

 |
|