|  
 
  
 Grupa: Użytkownik
 
 Lokalizacja:: TSA
 
 Posty: 573 #2249031
 Od: 2015-1-26
 
 | 
 40 dag. mąki(najlepiej 650)
 kostka margaryny
 20 dag. cukru
 1 cytryna
 20 dag suszonej żurawiny
 1 żółtko
 2 łyżki śmietany
 szczypta soli
 50 g mielonych migdałów
 płaska łyżeczka sody
 
 Mąkę i sodę przesiać na stolnicę,dodać cukier i sól,otartą skórkę z cytryny i 3 łyżki soku.Do suchych składników dodać margarynę i dokładnie posiekać.
 Następnie dodać żółtko i śmietanę.Szybko wyrobić ciasto, na koniec dodać żurawinę.
 Ciasto podzielić na dwie części i uformować wałeczki,obtoczyć w migdałach,zawinąć w filię .Odłożyć do zamrażalki na 1 godzinę.
 Piekarnik nagrzać do 170 stopni.Każdy wałek kroić na plastry ok. 2 cm.
 Piec ok. 20 min. do zrumienienia
 
 SMACZNEGO
 
 
 
 
 TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
 
 
 
 _________________
 Pozdrawiam Aśka
 TO JE MOJE
 |