

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: TSA
Posty: 573 #2249031 Od: 2015-1-26
|
40 dag. mąki(najlepiej 650) kostka margaryny 20 dag. cukru 1 cytryna 20 dag suszonej żurawiny 1 żółtko 2 łyżki śmietany szczypta soli 50 g mielonych migdałów płaska łyżeczka sody
Mąkę i sodę przesiać na stolnicę,dodać cukier i sól,otartą skórkę z cytryny i 3 łyżki soku.Do suchych składników dodać margarynę i dokładnie posiekać. Następnie dodać żółtko i śmietanę.Szybko wyrobić ciasto, na koniec dodać żurawinę. Ciasto podzielić na dwie części i uformować wałeczki,obtoczyć w migdałach,zawinąć w filię .Odłożyć do zamrażalki na 1 godzinę. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.Każdy wałek kroić na plastry ok. 2 cm. Piec ok. 20 min. do zrumienienia
SMACZNEGO
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
_________________ Pozdrawiam Aśka TO JE MOJE |