Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Moje Głębokie Kaszuby
Posty: 1593 #2242812 Od: 2014-7-11
|
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
(duża blaszka) 3 jajka, 300 gr cukru (może być 250), cukier waniliowy albo ekstrakt z wanilii ubijasz razem na jasną piankę. Dolewasz 500 gr maślanki i 560 gr mąki wymieszanej z 3 łyżeczkami proszku i krótko ubijasz, tylko do połączenia się wszystkiego. Wylewasz na blachę wyłożoną papierem. Ciasto posypujesz wiórkami kokosowymi (160gr) wymieszanymi z cukrem (100gr) i cukrem waniliowym albo ekstraktem . Wkładasz do nagrzanego piekarnika 175stopni i pieczesz 25-30 min. Musisz obserwować wiórki. Potrzeba jeszcze 200-250 ml śmietany kremówki zimnej, którą wylewasz na gorące ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika. Kroisz całkiem wystudzone. Smacznego. _________________ Pozdrawiam. Justyna |