| |
Aszkabis | 15.10.2014 22:52:52 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: wielkopolska
Posty: 273 #1961811 Od: 2014-9-29
| Jest to mój pomysł.Pewnie kiedyś gdzieś coś widziałam,czytałam i naszło mnie Spód z ciastek- herbatniki zmiksowane i wymieszane z masłem.Wyłożyłam małą torownicę. Zmiksowałam mocno mleko skondensowane niesłodzone i dodałam galaretkę .Lekko stężałą wylałam na spód i wtykałam małe bezy.Wypływały ale ja uparta jestem.Jak zastygło położyłam truskawki i zalałam galaretką.
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
ale jedna uwaga,trzeba szybko zjeść bo bezy mogą się roztopić- rozciapciać a najlepsze są chrupiące. Resztę bez schować przed sobą bo ....ja je bardzo lubię
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
Smacznego !!!!
_________________ Ola 9 km od miasta
|
| |
Electra | 23.12.2024 20:05:44 |
|
|
| |
lora | 15.10.2014 23:12:41 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Lubelskie
Posty: 4997 #1961821 Od: 2014-7-11
Ilość edycji wpisu: 1 | O matulu ! jak ja lubię bezy a przepis super. a dzięki za łopatologiczne wytłumaczenie he, he _________________
Świat moich marzeń
Świat moich marzeń 2 |
| |
Aszkabis | 16.10.2014 09:40:49 |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: wielkopolska
Posty: 273 #1961946 Od: 2014-9-29
| Misiu,ja też jestem bezo-żercą i dlatego polecam Pavlową. Tam masz jedną ale konkretną bezę _________________ Ola 9 km od miasta
|
| |
zuzanna2418 | 29.06.2015 16:02:16 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja:: Wawa/lubelskie
Posty: 6009 #2134529 Od: 2014-7-11
| Sezon truskawkowy, to mi się przypomniało Ale ile masła do ciastek i mleka do galaretki to pojęcia nie mam. Robił ktoś? _________________ Zuzanna - miejska i wiejska dżungla :) pomoc dla schroniska In Vino Veritas UŚMIECHNIJ SIĘ |
| |
survivor26 | 29.06.2015 16:37:49 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja:: między DLW a DBL :)
Posty: 9453 #2134553 Od: 2014-7-11
| Zuziu, nie robiłam tego, ale robiłam podobne i masła tyle, żeby dobrze skleiło ciastka tak pół kostki na ilość ciastek wystarczającą do zapełnienia dna tortownicy na wysokość 2 cm - ale masło można dodawać stopniowo i kontrolować ilość. Co do mleka, to ja robię zwykle z jogurtem, ale substancja podobna i daję jedną galaretkę na ok. 400 ml jogurtu - galaretkę rozpuszczoną w minimalnej ilości wody, a często dla pewności, że zastygnie, dosypuję do niej też łyżeczkę żelatyny. _________________ Pat - nieustająca wiejska eksperymentatorka :) Wiejski eksperyment 1 Wiejski eksperyment 2 |
| |
zuzanna2418 | 30.06.2015 08:25:38 |
Grupa: Administrator
Lokalizacja:: Wawa/lubelskie
Posty: 6009 #2134906 Od: 2014-7-11
| Dzięki Pat za te instrukcje, teraz już przynajmniej wiem jakie proporcje stosować. _________________ Zuzanna - miejska i wiejska dżungla :) pomoc dla schroniska In Vino Veritas UŚMIECHNIJ SIĘ |
| |
MaGorzatka | 17.07.2015 11:23:39 |
Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Pomorze
Posty: 3845 #2144428 Od: 2014-7-13
| Pyszne są takie żelatynowe zimne desery! A jeszcze z owocami... _________________ Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)
Obrazki z Gospodarstwa W moim gospodarstwie (Oaza) Róże z mojej tabelki |
| |
Electra | 23.12.2024 20:05:44 |
|
|