Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Mazowsze
Posty: 642 #1995248 Od: 2014-7-12
| Jedna potrawa w kilku odsłonach.
2 polędwiczki wieprzowe - umyć, osuszyć, odciąć cienkie końce. Obtoczyć w soli, gałce muszkatołowej, papryce (ja robię bez) i odstawić na dobę do lodówki ok. 0,5kg pieczarek pokroić w drobną kosteczkę i obsmażyć na maśle, ostudzić ok. 0,5kg filetów z kurczaka pokroić i zblenderować lub dwa razy zmielić, dodać jajko,2 łyżki majonezu, pieprz, sól, gałkę i wyrobić na maśle zeszklić dwie posiekane cebule, ostudzić, połączyć z masą i wyrobić. Podzielić na połowę.
Rozłożyć dwie folie spożywcze (Long Fresh), na każdej rozłożyć farsz, zostawiając dłuższe końce czyste i ściśle zrolować tak, żeby polędwica była na środku. Można końce folii skręcić, trzymać za nie i przekręcić roladką kilka razy w powietrzu. Folię w kilku miejscach nakłuć szpilką, zawinąć szczelnie w alufolię i piec w 180 stC ok. godzinę.
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
Po upieczeniu schłodzić, wyjąć z folii, sosik zostawić. Pokroić w plastry, zawinąć w alufolię i rozgrzać a będzie danie obiadowe. Zimne plastry można obtoczyć w mące i usmażyć na patelni. Trzeci wariant to zimne plastry zalać galaretą wykorzystując powstały podczas pieczenia sosik.
Niestety nie mam fotki gotowej potrawy. Musicie mi uwierzyć w słowo pisane, że jest pyszna. Najsmaczniejsza jest ze świeżymi (nie mrożonymi) borowikami. _________________ Pozdrawiam, Ania |