Grupa: Moderator
Lokalizacja:: Pomorze
Posty: 3845 #2290840 Od: 2014-7-13
| pół kg cieciorki 2 puszki tuńczyka w oleju garść orzechów włoskich kawałek twardego sera pokrajanego w słupki majonez
Cieciorkę namoczyć na kilka godzin lub na noc, ugotować, ostudzić, odcedzić; odlać olej z tuńczyka. Wymieszać wszystkie składniki, dodając majonez w ilościach potrzebnych do uzyskania właściwej konsystencji. _________________ Pozdrawiam - Małgosia (ogrodniczka od maja 2010)
Obrazki z Gospodarstwa W moim gospodarstwie (Oaza) Róże z mojej tabelki |
Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Małopolska
Posty: 1391 #2291004 Od: 2015-1-23
| Muszę wypróbować Twój wariant, Małgosiu, brzmi smacznie.
A my dziś akurat też mieliśmy sałatkę z tuńczykiem, tylko z innymi dodatkami: - tuńczyk, - cieciorka, - papryka czerwona, - podgotowane lekko (ale nie takie rozciapujące się) różyczki brokuła, - trochę czerwonej cebuli, - starty na grubych oczkach żółty ser, - natka pietruszki, - oliwa i ocet winny. _________________ Pozdrawiam, Daria Kiedy zakwitną piwonie Ucieczka z Krakowa --- początki |