

Grupa: Użytkownik
Lokalizacja:: Szczecin
Posty: 1618 #1922397 Od: 2014-7-11
| Czas na grzyby, więc kurki w roli głównej. Makaron penny z kurczakiem i kurkami Makaron gotujemy wg przepisu, może być inny ale penny mi najbardziej odpowiada. i dalej Dwie piersi z kurczaka pojedynczemogą być też trzy  myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę mniej więcej 1,5 x 1,5 cm doprawiamy paczuszką przyprawy do kurczaka, smażymy na złoto... w między czasie : 400-500 g kurek oczyszczamy, myjemy jeśli trzeba kroimy w mniejsze cząstki ....ja wolę większe kurki, bo łatwiej je umyć a kroję najwyżej na cztery części te naprawdę duże....mamy je "czuć" w daniu dodajemy do zrumienionego kurczaka, patelnię przykrywamy i czekamy aż zacznie wrzeć...krótko 8-10 minut, jak kurki puszczą sok....dodajemy pojemnik mały śmietany, najlepiej słodkiej 18% ale 30% też będzie dobra,smakujemy doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem, mieszamy....jak parę razy zabulgoce...danie jest gotowe, wykładamy na makaron i jemy  Smacznego ! _________________ Kiedyś będę miała....marzenie Beaty Mini, mini..mini Beaty |