To taka trochę wariacja na temat tych kotlecików z serem. Różnią się dodatkiem do mięsa: zamiast sera są warzywa. Przepis oczywiście z blogu Smak Zdrowia.
polędwiczki z indyka 1/2 kg 1 jajko 1 mała cebula 1 cukinia, około 0,3 kg marchew, około 0,2 kg przyprawy jak kto lubi. Można dać gotową mieszankę do mięsa mielonego, ale ja wolę sama doprawić. Obowiązkowo z czosnkiem
Mięso mielimy. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na lekko złoty kolor. Cukinię i marchew ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy dodając przyprawy. Kotleciki formujemy w dłoniach (nie za duże - z podanych proporcji powinno ich wyjść około 15 sztuk) i smażymy beztłuszczowo lub na niewielkiej ilości oliwy. _________________ Zuzanna - miejska i wiejska dżungla :) pomoc dla schroniska In Vino Veritas UŚMIECHNIJ SIĘ