MaGorzatka pisze:
Jasia - a z jakiego ciasta są te placki, które przekładacie bitą śmietaną?
To kruche ciasto i trzeba bardzo cienko wałkować .Z 1 kg mąki wychodzi ok 30 okrągłych placków 24 cm średnicy . Na blasze prostokątnej (taka standardowa do piekarnika ) wyszło chyba 20 . My to takie amatorki z moją Młodą . Jakbym miała więcej czasu to bym poszukała ładnych fotek marcinka w wykonaniu mojej ciotki , a robi je jak zawodowiec na wesela i inne imprezy . Dorabia sobie starsza pani , a poza tym lubi to . Jak interesuje przepis to mam skrupulatnie zanotowany . Tylko muszę zakończyć żniwa , zwózkę słomy i przetwarzanie ogórków .
Nie macie pojęcia z jaką lubością oddałabym się pracy w ogródku . Mam do przesadzenia , posadzenia ( kupne sadzonki ) masę ziół . Do wysiania szpinak i inne poplony i nie mam na to czasu !!!!
Ach!!! Gdybym tak nie musiała pracować zawodowo ...
Aaaaa! I pytanie do posiadaczy tui . Jak i kiedy je ciąć ? I czym ? Może być jakiś link jak jest gdzieś tu na forum lub z innego . Zauważyłam , że wiele z Was ma odnośniki w stopce na forum ogrodnicze . Też kiedyś tam pisałam conieco , ale jakoś wyszłam z nawyku zaglądania tam .
Zresztą ja wpadam "do neta" jak burza i zaraz mnie nie ma . Dobrze , że lapek szybko przechodzi w stan wstrzymania , bo zagrzałby się , bo włączam na 5 minut i gnam dalej
A to mój Karambol . Drugi czarny dochodzi do siebie po zabiegu usuwania krwiaka z małżowiny ustnej . Właśnie Karamba jest na poniższym z Dżonem (który zaginął bez wieści )
|