Rozmowy przy kawie (21)
Hej , hej jestem jednak procentowy napój dobrze zrobił , cisza i niech tak zostanie he, he
Ja kaszę jaglaną gotuję tak jak kaszę gryczaną czyli 2szklanki mleka lub 1szklanka kaszy zagotuję aż zgęstnieje zamykam i starą metoda garnek owinięty w papier wsadzam w piernaty.
Kaszę przed gotowaniem płuczę w gorącej wodzie chwilkę żeby tę gorycz która czasami jest zniwelować.
Kaszę lekko solę i dodaję łyżeczkę masła .
Po dwóch godzinach jest pyszna i można ją jeść na słodko z sokiem czy słodkim jogurtem to już do według upodobań.
Do mięsa to wtedy gotować na wodzie i można przyprawy dodać a nawet zielonej pietruszki i potem do sosów z mięsem.
Są płatki gryczane błyskawiczne często gotuję.
W woreczkach nie kupuję kaszy one psują smak.


  PRZEJDŹ NA FORUM