Rozmowy przy kawie (6) |
Urazka pisze: aguskag namawiam na spróbowanie zastosowania cukru przed soleniem. Cukier wydobywa smak pomidora i o ile w lecie nie potrzeba podkreślać smaku to jesienią i owszem. Po pokrojeniu sypię szczyptę cukru, mieszam i zostawiam na 5 minut. Dopiero potem dodaję sól i pieprz. Uwielbiam zakazaną sałatkę w składzie pomidor, ogórek i cebula. Zakazaną bo ogórek niszczy witaminy z pomidora ale ... Widzę, że Ty też czasami o tym zapominasz. Dzięki ![]() ![]() Tak samo mam z jabłkami. O nie łączeniu pomidora z ogórkiem nie zapominam, ja po prostu nigdy nie myślę w ten sposób o jedzeniu ![]() ![]() Jemy w życiu tyle paskudztw, że zupełnie mnie nie martwi to, że raz kiedyś ogórek zabije witaminy pomidorowe ![]() ![]() |