Rozmowy przy kawie (6) |
Daria prawdę mówiąc to robię to z głowy i obecnie w hurtowych ilościach ,bo wszyscy lubią - nawet młody a i ludzi w domu do wykarmienia trochę mam Na Was troje to myślę ,że wystarczy - 250g świeżego lub mrożonego łososia duża cebula 3 ząbki czosnku dużo koperku 2 kostki bulionu grzybowego makaron wstążki - tyle ile uważasz ,że Wam wystarczy śmietana ok pół buteleczki Makaron gotujesz i odcedzasz bez przelewania go wodą - da dodatkową kleistość W woku i na oliwie szklisz cebulę i czosnek - cebula w kostkę , czosnek przez praskę odciśnięty. Dodajesz łososia pokrojonego w grubszą kostkę i dusisz kilka minut -łosoś nie musi być całkiem ścięty . Zalewasz to pół szklanki wody ,dodajesz buliony i pieprzysz do smaku (soli nie daję ,bo jest jej sporo z bulionie), śmietanę i podkręcasz ogień prawie na max . Redukujesz płyn ok 5 min . Oczywiście mieszając powstający sos dość często . Dodajesz sporo koperku i ugotowany makaron . Wszystko mieszasz i gotowe Jak zrobisz to napisz czy Ci smakowało |