Ser podpuszczkowy |
Oj jak smacznie te Wasze sery wyglądają. Ja też zamówiłam na all jakiś czas temu podpuszczkę. Pierwsza próba z mleka z rynku od "baby" nie udana. Za mało dałam podpuszczki(mimo że, tak jak etykiecie). Druga próba z mleka świeżego ze sklepu (Piątnica)wyszedł, ale o dziurach jak w Waszych pomarzyć mogłam. Może faktycznie za często go obracałam. Trzecia próba - wygląd może nie super, ale fajny, dziurki nawet były, ale na drugi dzień zaczął wydzielać jakiś dziwny zapach . Na trzeci to go wywaliłam bo jak otwierałam lodówkę to mi się mdło robiło. Nie wiem co źle poszło.Może tej podpuszczki mi się za dużo kapnęło? Nie wiem. A dodajecie może do tych serów w czasie produkcji kefir czy te granulki co razem z podpuszczką sprzedają? |