Rozmowy przy kawie (4)
    iwonaPM pisze:

      mago13 pisze:



      To przepis mojej babci:
      Na dwie główki kapusty 1 średnią cebulę, 1 średnią marchew, seler (ja daję tyle co marchwi),3-4 listki laurowe, łyżeczkę cukru, 1 i 1/2 łyżeczki soli.

    Gosiu pięknie dziękuję bardzo szczęśliwy Wolę mieć jednak sól pod kontrolą oczko Zatem będę kisić wykrzyknik


Ależ Iwonko to są proporcje na kiszoną kapustę. A cały przepis brzmi tak :

Uszatkowaną kapustę (białą cukrową) ubijać szczelnie w kamiennym garnku, dodając po trochu uszatkowanej marchwi, selera, cebuli, połamane liście laurowe, sól i cukier. Na koniec kapustę przykryć ściereczką, na ściereczkę położyć płaski talerz a na talerz kamień.


  PRZEJDŹ NA FORUM