Filety z kurczaka przekładane marchewką |
Moim domownikom ostatnio bardzo zasmakowało to danie Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka przyprawa Gyros sól pieprz 6 łyżek ketchupu 3 średnie marchewki 6 łyżek majonezu 20 dag żółtego sera Sposób przygotowania: Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić na około 6 kawałków (kotletów). Każdy kawałek mięsa lekko rozbić. Posypać przyprawą Gyros, solą i pieprzem. Marchew i żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Formę do ciasta wyłożyć folią aluminiową. Pod każdy kotlet z kurczaka położyć około 1 i 1/2 łyżki marchewki. Kotlet posmarować ketchupem (1 łyżką), na to położyć marchewkę, 1 łyżkę majonezu i żółty ser. Formę z kotletami włożyć do piekarnika na około 45 minut i piec w temperaturze 180 st. C. |