Cukinia - na bieżąco i na zimę
Proszę bardzo,może zasmakuje. Bigos z cukinii 2-3średniej wielkosci cukinie 2 duże cebule 2 laski cienkej kiełbasy 3-4 dość duże pomidory papryka (żółta i zielona) 2-3 szt sól,pieprz,cukier do smaku łyżka tartej bułki(niekoniecznie) Cukinie wydrążyć pokroić w dość cienki paseczki ,włożyć do garnka podlać troszkę wodą -coby się nie przypaliła.Mieszając od czasu do czasuzagotować ąż się rozgotuje.następnie dodać obrane ze sórki i pokrojone pomidort,paprykę ,cebulę i kiełbasę dusić mieszająć od czasu do czasu aż odparuje nadmiar wody(konsystencja wg uznania albo gęściejsza albo mniej gęsta.Doprawić solą,pieprzem i cukrem.Zagścic można tartą bułką i zagotowć.Czas gotowania aż będzie miękka cukinia. Smacznego
































aniołekaniołekaniołek


  PRZEJDŹ NA FORUM