Grupa: Użytkownik
Posty: 38 #7252868 Od: 2021-2-17
| Pigwę kroje na male kawałki zasypuję cukrem w misce lub dużym garnku sporo cukru, ja na oko robię i jak puści sok 2-3 dni to przekładam do słoików 3 l. ,,, stoi to jakiś czas ok 4 tygodni,zlewam syrop do słoików,zakręcam i w lodówce trzymam do herbaty na zimę, te owoce zalewam wódką i znów stoi jakiś czas, u na sok 6 tyg. zlewam ,cedzę przez gazę. Jak za mocne to można dolać troszkę wody przegotowanej. Można też ten syrop zmieszać z wódką i też dobra nalewka 1/3 skoku resztę wódki. MALINY zalewam wódką ,stoi to ok. 5-6 tygodni w ciemnym miejscu ,trzeba potrząsać co jakiś czas. Zlewam i gotuję b. słodki syrop z cukru i troszkę wody i dolewam ,ilość zależy jak ktoś lubi słodkie czy mniej słodkie. Zerknij sobie tutaj:
TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI » DARMOWA REJESTRACJA
Na stronie jest wiele dobrych przepisów |