NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » POTRAWY Z WARZYW I GRZYBÓW » SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Surówka z czerwonej kapusty

  
Urazka
24.02.2017 13:34:19
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Użytkownik

Lokalizacja:: Wieś 20 km od Wrocławia

Posty: 2952 #2400483
Od: 2014-8-9
Czerwoną kapustę poszatkować na drobniutkie paseczki lub zemleć w maszynce do warzyw na średnie wiórki (takie jak warzywa na zupę). Ja mielę. Posolić, wydusić i zostawić na godzinę do zmacerowania mieszając w tym czasie i ugniatając ze trzy razy. Dodać śmietanę i musztardę (ja dodaję sarepską Rolewskiego ale to tylko wtedy, gdy skończy mi się musztarda szafranowa, którą R. kupuje w Legnicy od zaprzyjaźnionego wytwórcy). Dodawanie musztardy rozpoczynam od dwóch łyżeczek później dodaję więcej jeśli jeszcze potrzeba bo jej ilość zależy od ilości kapusty. Trzeba próbować. Musztarda daje dość ostry smak i powinien być on wyczuwalny ale też nie może dominować.
Surówkę tę robię zawsze wtedy, gdy potrzebuję mieć obiad przygotowany na następny dzień bo doskonale znosi przechowywanie przez 2-3 dni a nawet jest lepsza niż w dniu przyrządzenia.
Zamiast musztardy można użyć chrzanu.
_________________
pozdrawiam, Janina
  
Electra01.11.2024 02:25:57
poziom 5

oczka

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » POTRAWY Z WARZYW I GRZYBÓW » SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny